Biram Zdravlje logo

Nosi® set

Ukoliko je nos začepljen preporučuje se upotreba i Nisita® spreja i Nosi® aspiratora.

Cijena je cca 160kn.

Novorođena djeca dišu kroz nos jer ne znaju disati na usta do 6 mjeseca života stoga neuklonjeni nosni sekret može uzrokovati probleme s hranjenjem.
Ako se ne ukloni inficirani nosni sekret, može doći do komplikacija poput upala u maksilarnim sinusima, srednjem uhu ili upale tonzila.
Inficirani sekret može dospjeti u dio dišnog sustava te grlo. Progutani sekret može uzrokovati bol u želucu, povraćanje, dijareju te gastritis u djeteta.
U ozbiljnim slučajevima, oteknuće nazalne mukozne membrane smeta ventilaciji ušnog kanala koji je povezan s nosom. To objašnjava kasniju pojavu poremećaja sluha kao komplikaciju nastalu od jednostavnog početnog šmrcanja.
Redovitom higijenom nosne šupljine sve te komplikacije i problemi mogu se spriječiti.

Dodatni oprez pri korištenju ovog uređaja potreban je u slučaju postojanja ranica u nosu i također ako je dijete sklono čestim krvarenjima iz nosa ili ima kroničnu hemofiliju.

Nosi® aspirator je vrlo jednostavan za rastavljanje i čišenje. Otporan je na toplinu, čist se pod mlazom vrele vode. Nije dozvoljeno čišćenje u perilici suđa niti sterilizacija u mikrovalnoj pećnici.

  1. Spojiti dijelove aspiratora
  2. Širi nastavak aspiratora (B) spojiti na cijev usisivača
  3. Zatvoriti jednu nosnicu djeteta, a u drugu staviti uži nastavak aspiratora (A) uz već uključeni usisivač
  4. Rastaviti dijelove aspiratora i oprati pod mlazom vrele vode

Preporučuje se tokom usisavanja sekreta vršak aspiratora staviti sa strane nosne šupljine, položeno prema dolje jer se sekret zbog svoje težine sakuplja u dnu nosne šupljine.
Korisnika ne treba ostaviti bez nadzora.