Biram Zdravlje logo

Esprico® kapsule

Poštovana,
Esprico® se može kupiti samo u ljekarnam i specijaliziranim prodavaonicama lijekova (tzv. drogerijama).

Poštovani,
Esprico® se preporučuje od 5 godine na više. Mogu ga uzimati i malo mlađa djeca, ali dvogodišnjaci su premali.

Poštovana,

Esprico® za odrasle ne postoji.

Poštovani,
dijete od 7 godina može uzimati 1 vrećicu dnevno. Ne preporučuje se uzimati dulje od 2 mjeseca u kontinuitetu, tako da se nakon 2 mjeseca napravi pauza i nastavi terapija opet u ciklusu od 2 mjeseca.

Poštovani,
sastav Esprica® prilagođen je djeci od 5 -12 godina. Doza za starije je poddozirana, tako da bi trebalo uzimati veće količine pa ipak preporučujem proizovode za odrasle.

Poštovana,
Esprico® zadovoljva dnevnu potrebu za omega masnim kiselinama, magnezije i cinkom tako da ga u principu ne treba kombinirati s drugim proizvodima koji sadrže omega masne kiseline.
Esprico® se može kupiti u ljekarnam i biljnim ljekarnama, a cijena je oko 95 kn.
Uzimaju se 4 kapsule dnevno 2 mjeseca,
nakon tog perioda može se napraviti kratka pauza, a zatim ponovno nastaviti terapiju.

Esprico® je najbolje dozirati u dva podijeljenja obroka: ujutro 2 kapsule, navečer 2 kapsule za vrijeme ili poslije obroka.

Općenito je poznato da riblje ulje, tj. visokovrijedne omega kiseline koje sadrži, povoljno utječe i na jačanje imuniteta, pa tako djeluju i Esprico® kapsule, iako je njihova primarna indikacija poboljšanje pažnje i koncentracije kod djece.

Poštovana, 
preporuka proizvođača je da se 4 kapsule uzimaju 2 mjeseca, a zatim napravi pauya od mjesec dana, te ponovno nastavi terapija u ciklusu od 2 mjeseca. Naime, 6 mjeseci je minimalno razdoblje uzimanja da bi se vidjelo poboljšanja, ali se proizvod može uzimati i duže od tog perioda.

Djeca starija od 5 godina mogu uzeti 4 kapsule dnevno, najbolje podijeljeno u dva puta, ujutro i uvečer prije obroka. Kapsule se mogu se prožvakati ili uzeti s malo tekućine. Sadržaj kapsule se također može istisnuti direktno u usta ili na žličicu npr. jogurta.

Budući se poremećaji pažnje i koncentracije zapažaju najčešće pred polazak u školu, proizvod je načinjen tako da su dnevne doze prilagođene potrebama djece od 5 godina i više, uključujući i djecu tinejdžerske dobi.

Znanstvene studije pokazale su kako je neophodan period od najmanje 12 tjedana kako bi se uspostavio uravnoteženi odnos između raspoložive količine esencijalnih masnih kiselina neophodnih za metabolizam masnih kiselina.  Nakon toga doza se može smanjiti na 2 kapsule dnevno.

Ukoliko nakon 12 mjeseci nije došlo do poboljšanja, preporučuje se obratiti liječniku koji će odlučiti o daljnjim postupcima i terapiji.

Sve staniceu tijelu, uključujući i moždane, trebaju omega – masne kiseline kao građevni element svojih membrana. U mozgu je udio masti 60%, dok je udio višestruko nezasićenih omega – masnih kiselina u membranama moždanih stanica 20%. Omega – masne kiseline igraju važnu ulogu za rani razvoj mozga, optimalni prijenos signala u mozgu i povezano s tim, cjelokupni misaoni proces

 

Ne postoji mogućnost stvaranja ovisnosti.

Jedna kapsula sadrži 0.015 BU.

Esprico® sadrži čisto riblje ulje i ulje noćurka u ukusnoj voćnoj kapsuli okusa narandže.

 

Esprico® kapsule ne sadrže gluten, kao ni konzervanse.

Sastojci Esprico® kapsula su osjetljivi na toplinu i svjetlost, stoga ih je najbolje držati u originalnom pakovanju na suhom i tamnom mjestu na temperaturi do 25°C