Biram Zdravlje logo

Gubitak kose ne treba uzrokovati i gubitak samopouzdanja

shadow illustration

Gotovo 40% žena u dobi do 50 godina doživi pojačano opadanje kose.

Uzroci ove neugodne pojave mogu biti različiti, ali specifični su biološkim procesima žena.

Gubitak kose ili alopecija ne izaziva bol, izravno ne narušava kvalitetu života i na prvi pogled možda se ne čini kao medicinska uzbuna. Ipak, za žene koje pate od opadanja kose, ovo stanje nosi niz negativnih iskustava.

Gubitak kose i samopouzdanje

Pogled na četku na kojoj nalazimo više vlasi nego što je uobičajeno može izazvati strah i zabrinutost za vlastito zdravlje.

Osim toga, opadanje kose pogađa i psihološko stanje jer kosa je neizostavan dio naše vlastite slike o sebi, dio našeg identiteta te kulturno-sociološki simbol privlačnosti, mladosti, vitalnosti i blagostanja.

Zbog ovih konotacija, opadanje kose kod brojnih žena izaziva pad samopouzdanja, pa čak i osjećaj srama.

Gubitak kose može se zaustaviti

Većina žena koja pati od nekog oblika gubitka kose primjećuje kako se radi o postepenom procesu – što nam daje vremena za akciju i pronalazak rješenja.

Gubitak kose zasigurno nije najugodnije životno iskustvo, ali važno je sačuvati smirenost i razumjeti kako situacija nije tragična.

Umjesto očajavanja, iskoristite ovaj period kako biste se posvetili sami sebi, radite na smanjenju stresa, pronađite svoju idealnu rutinu njege vlasišta, kose i organizma kako biste vratiti narušenu ravnotežu.

 


Gubitak kose ne treba uzrokovati i gubitak samopouzdanja shadow illustration

Potpuni tretman koji podržava zdrav rast kose

Zdrav rast i bujnija kosa

Ne postoji jedan uzrok gubitka kose kod žena. Prorijeđena kosa može biti rezultat mehaničkog oštećenja folikula uslijed stiliziranja (npr. često nošenje čvrstog, visokog repa), ali kao glavne uzroke gubitka kose pronalazimo stres i hormonalne promjene u tijelu.

Bilo da se radi o privremenom hormonalnom disbalansu kao što je u slučaju trudnoće, naglom gubitku kilograma, ili o zdravstvenim stanjima kao što su poremećaji štitnjače ili sindrom policističnih jajnika, gubitak kose kod žena zahtjeva cjelovit pristup koji obuhvaća njegu vlasišta i lomljive kose.

Specifičnim uzrocima gubitka kose kod žena potrebno je pristupiti pomoću ciljanih sastojaka koji će stimulirati vlasište, folikule vlasi i pomoći da kosa koja počinje rasti na prorijeđenim dijelovima vlasišta ojača i dobije na punoći. Upravo takvo, zaokruženo djelovanje na zdrav rast kose donosi posebna linija Pantogar® za žene.

Specijalizirani šampon za gubitak kose kao prva pomoć

Pantogar® linija sastoji se šampona i tonika za njegu vlasišta i vlasi te dodatka prehrani u obliku kapsula.

Šampon i tonik donose ciljano djelovanje kombiniranih sastojaka koji u isto vrijeme potiču novi rast kose, štite krhku kosu od lomljenja i prodiru u korijen kako bi stimulirali vlasište i opskrbili ga kisikom i nutrijentima.

Pantogar® vegan kapsule opskrbljuju korijen kose hranjivim kombinacijama aktivnih sastojaka te podržavaju zdravu i lijepu kosu.

Pantogar® linija se jednostavno uklapa u svaku rutinu njege, ne otežava svakodnevnu higijenu i stiliziranje zbog čega se lakše pridržavati programa i postići rezultate.

Suočavanje s gubitkom kose može biti teško, ali uz pomoć posebne linije proizvoda za njegu kose, lakše je vratiti samopouzdanje i osjećati se mirno jer znamo da se nalazimo na pravom putu prema oporavku kose i vlasišta.

 

 

Literatura: https://www1.racgp.org.au/ajgp/2018/july/female-pattern-hair-loss

 

 


Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Proizvod treba čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.